Kategorien
Bitcoin

Bitcoin prijs dips onder $10K als analisten ogen ‚dode kat stuiteren‘.

Bitcoin komt kortstondig terug met vier cijfers voordat een stuitering de markt in enkele minuten op een hoogte van $400 brengt te midden van zeer volatiele omstandigheden.

Bitcoin (BTC) daalde onder $10.000 op Sep. 4 als verkoopdruk gecombineerd met kracht in de Amerikaanse dollar om meer pijn te veroorzaken voor hodlers.

De prijs van BTC brengt stieren met $9.900 stuiteren teweeg.

Gegevens van Coin360 en Cointelegraph Markets toonden aan dat BTC/USD tijdens de vrijdaghandel vier cijfers heeft gehaald, waarbij het 24-uursverlies van meer dan 10% werd gemaximeerd.

De grootste cryptocurrency had geprobeerd om $10.500 op de dag terug te winnen, alvorens te capituleren om vijf cijfers voor het eerst sinds eind Juli te verliezen.

De beweging naar beneden komt te midden van vernieuwde bullish signs in de Amerikaanse dollar valuta index (DXY), waarmee Bitcoin Evolution een toenemende inverse correlatie had laten zien in augustus.

In de perstijd was de volatiliteit merkbaar omdat de BTC/USD rond de $10.000 schommelde. Een rebound bracht het paar naar $10.400 minuten na de duik naar een dieptepunt van $9.900.

De vorming van de bodem van de analistenogen en het nieuwe „altseason“.

Voor Cointelegraph Markten-analist Michaël van de Poppe was er een grote interesse in het opzetten van bodemondersteuning – iets wat waarschijnlijk zou gebeuren bij het uitstaande Bitcoin futures-gat van $9.700.

„Als we een bottom-formation willen opzetten, zou ik zeggen dat we de low moeten testen of duidelijk een sterke support moeten opbouwen“, tweette hij.

„In dat opzicht stuiteren dode katten naar hoge $10K’s, wat dan eindigt met een andere dropdown om die steun vast te stellen.“

Van de Poppe voegde eraan toe dat de zwakte in Bitcoin daarna nieuwe winst voor altcoins kon opleveren. Het marktaandeel van Bitcoin bedroeg 57% op vrijdag, het laagste sinds juni 2019.