Kategorien
Bitcoin

ConsenSys signerer kontrakt for CBDC-prosjekt mellom Thailand og Hong Kong

ConsenSys vil utvikle et bevis på konseptet for internasjonale betalinger etter en vellykket undersøkelse mellom de to sentralbankene.

ConsenSys signerer kontrakt for et CBDC-prosjekt for partnerskap mellom Thailand og Hong Kong

Blockchain-selskapet ConsenSys kunngjorde 25. september at det har signert en kontrakt for å utvikle et grenseoverskridende betalingsprosjekt mellom Thailand og Hong Kong.

Selskapet vil lede den andre fasen av implementeringen av Ithanon-Lionrock Project, et felles initiativ for å opprette en internasjonal sentralbank digital valuta, eller CBDC, og et betalingsnettverk mellom banker i begge land.

Startet i mai 2019 av Hong Kong Monetary Authority, eller HKMA, og Bank of Thailand, eller BOT, kunngjorde prosjektet resultatene av den første forskningsfasen i januar. Initiativet fant at det var betydelig potensiale for å bruke DLT-teknologi for å redusere mellomledd og bosetningslag i den nåværende internasjonale overføringsprosessen.

Målet nå er å bygge et bevis på konseptet ved å etablere en grenseoverskridende korridor mellom Ithanon-nettverkene i Thailand og Lionrock i Hong Kong. Selvfølgelig vil dette også kreve en løsning for en enhetlig valutakonvertering mellom den thailandske baht og Hong Kong-dollar.

ConsenSys vil bruke Ethereums teknologier, med fokus på å prioritere skalerbarhet, sikkerhet og interoperabilitet.

Selskapet har tidligere erfaring med å utvikle CBDC-betalingsnettverk, etter å ha vært involvert i Ubin-prosjektet til sentralbanken i Singapore og Khokha-prosjektet til sentralbanken i Sør-Afrika.

Mer nylig var ConsenSys i nyhetene etter å ha anskaffet blockchain-prosjektet utviklet av JPMorgan, Quorum.