Kategorien
Bitcoin

Hur du säkrar dina Bitcoins nu och efter döden

Visste du att ett obscent antal digitala tillgångar går förlorade i kryptovärlden när innehavarna av dessa mynt går vidare? Enligt en forskning från Chainalysis 2017 kan cirka 25% av bitcoins inte hämtas efter innehavarnas död. Det faktum att BTC är på väg mot en parabolfas, och med bara 2,5 miljoner bitcoin evolution kvar att bryta, är det chockerande att ha en så hög andel digitala mynt att försvinna precis som det. Så, vad kan vi göra åt denna störande statistik?

Under ett tag hade kryptoverse intensivt associerats med Millennials (Gen Y) och den äldre Generation Z-kohortsbatchen. Det betyder att för en så betydande ung generation har inga ansträngningar gjorts för att redogöra för deras digitala tillgångars följd, eftersom deras bortgångstid aldrig har beräknats vara snart. Men sedan, eftersom förmånerna för kryptovalutor har kommit på, har äldre människor (Gen X) som Elon Musk, en miljardär, en känd ingenjör och en entreprenör, offentligt visat sin kärlek till krypto.

För en så varierad demografi är faktorer som bidrar till en hög livslängd svåra att övervaka. Är det inte dags för kryptosamhället att överväga säkrare alternativ för att se till att någon i följd ärver sina mynt?

Men innan vi tittar på hur du kan säkra dina kryptofonder även efter döden, låt oss se vad du kan göra medan du fortfarande lever.

Nuvarande digitala plånbokssäkerhetsmekanismer

Har du någonsin hört talas om „Inte dina nycklar, inte dina mynt“? Detta är en vanlig fras som betonar betydelsen av privata nycklar. Om du inte visste det, hanterar plånböcker normalt dina offentliga nycklar, men väldigt få ger dig full kontroll över privata nycklar för dessa mynt. Hur som helst, här är några tips som du kan skriva ner för att säkra innehållet i din plånbok.

Undvik allmän WiFi
Användare bör avstå från att använda offentlig WiFi eftersom anslutningarna är benägna att cyberattacker. Maskera istället varje internetaktivitet med en lämplig VPN.

Kalla plånböcker
Hårdvaruenheter anses vara det bästa alternativet för att lagra dina privata nycklar, till skillnad från heta plånböcker, som är beroende av internet för att fungera.

Öppna flera konton
Användare kan skapa flera konton som kan skydda sina kryptoportföljtransaktioner från alla typer av hot. Det som är bra med kryptoplånböcker är att det inte finns något begränsat antal konton man kan skapa.

Utmaningar med verktyg för hantering av digitala tillgångar

Kostnaden för administrering
Ibland kan kryptohanteringstjänster från tillgångsleverantörerna vara dyra för de flesta användare. Trots de lukrativa belöningarna kan det på sikt vara ansträngande att genomföra en kostsam kapitalförvaltningsstrategi. I det här fallet bör användarna DYOR för den bästa plattformen med rätt funktioner som passar deras behov.

Övervaka användbarhetsnivåer
Antalet tillgångar som man äger kan vara mångfaldigt, vilket gör det svårt att hantera och spåra varje tillgång. Utan en diversifierad plattform för att övervaka och uppdatera tillgångarnas användbarhetsstandarder kan mynten hamna felplacerade eller i fel händer.

Krav på metadata
Metadatafunktioner ger leverantören enkel åtkomst till alla tillgångar som listas på plattformen. Därför bör ett system för digital tillgångshantering ordnas systematiskt, gruppera tillgångarna i nyckelord som är lätta att hitta. Om du inte överväger metadata blir det svårt för dig att hitta dina tillgångar eftersom den informationen vanligtvis är begravd i tusentals filer.

Ägarfrågan
Ett praktiskt kapitalförvaltningssystem behöver någon som kan övervaka hela systemet. Att använda ett system som går via en ägare säkerställer att tillgångshanteringsprotokollet är bekvämt för alla användare. Användarna avstår dock från detta ansvar eftersom de behöver sofistikerade procedurer vid övervakning och hantering.

Hur olika kryptoinstitutioner implementerar säkerhet

Gemini
Detta är en av få plattformar som skyddar näringsidkarens medel genom att lagra medel i en offline kall plånbok. Viktigast är att Gemini trivs i att följa alla riktlinjer som reglerats av regleringsmyndigheterna. Tvillingarnas överensstämmelse med kryptovakthundens regler sätter dem fram som ett av börserna som är trovärdiga för att antända mainstream-antagande av kryptovalutor.

Voyager
Voyager är också en annan utbytesplattform som skyddar sina användare från bedrägeri och håller de digitala tillgångarna offline. Plattformen uppfyller alla regeringsrelaterade processer som garanterar säkerheten för användarnas personliga information.

Celsius
Celsius använder funktionen Know Your Customer, som löser problem som rör penningtvätt och ekonomiska brott. Utbytet arbetar hand i hand med Onfido, ett framstående företag som behandlar KYC-information. Bland de dokument som behövs för KYC inkluderar verifieringarna ett nationellt ID, ett körkort eller ett giltigt pass.

Coinbase
Trots de senaste avvikelserna har Coinbase ansetts vara en av de säkraste kryptoutbytesplattformarna. Börsen lagrar en betydande mängd investerares medel offline – borta från internet. Dessutom skyddas dess plånböcker och privata nycklar kraftigt med AES-256-kryptering, och en obligatorisk 2FA-process följs innan ett konto öppnas.

Finns det någon genomförbar process för att skapa en kryptovilja

På samma sätt, även efter miljarder år, har vi bara utforskat mindre än 10% av havet; det är på samma sätt som framsteg i blockchain har varit hittills. På samma sätt lägger ingen särskild huvudbok ut en plan för att säkert lämna ut digitala mynt vid bortgång. Ändå är det möjligt att vidarebefordra digitala tillgångar till dina släktingar efter döden.

Processen börjar vanligtvis med att ange vilken typ av kryptovaluta som den avlidne investerade i och deras exakta plats. Därefter visar du plånboken och byter information som innehåller ditt digitala mynt tillsammans med den använda enheten, oavsett om det är en mobiltelefon eller en bärbar dator.

Den enda oundvikliga risken är frågan om lösenordsinloggningar. För att undvika ett sådant scenario kan den avlidne formulera ett separat dokument som kallas ett memorandum, som innehåller alla privata och känsliga detaljer som inloggningsinformationen. Kom ihåg att informationen om memorandum inte går till den offentliga blockchain; därför kan den uppdateras med tiden. Dessutom kan ett memorandum kopplas till kryptoviljan eller lämnas med auktoriserade exekutörer för förvaring.

Eftersom kryptoutrymmet är fyllt med nybörjare bör den avlidne lämna en enkel instruktionsmanual om hur man hämtar de digitala mynten. En guide bör vara så enkel som möjligt, med tanke på att dina nära och kära måste komma åt mynten för att undvika frustrationer under hämtningsprocessen.

Allt som allt kommer användarna att varna sina vänner och familjer (förmånstagare) om kryptovalutorna som finns i lager för dem och var och hur man får tillgång till mynten vid döden.

Inga bitcoins kvar …

Safehaven utnyttjar funktioner som Trust Alliance Network och Escrow för att säkert överföra privata nycklar tillsammans med all viktig information till familjemedlemmar och andra angivna anhöriga. Safehaven är en av de sällsynta plattformarna som ger användaren full kontroll över sina digitala medel och vid döden fördelar protokollet de kvarvarande aktierna lika som anges i testamentet.

Brandon Na, grundare av Whenileave.com, när han blev ombedd att kommentera saken hade han detta att säga:

För många människor lämnar vår värld oförberedd. Många av oss är fördröjare. Men dagen du dör kommer du inte längre att kunna ångra att du har väntat, men din familj kommer att göra det. Och de kan drabbas av att du bara väntar för länge. Mer än två decennier har vi funderat, strategiserat och arbetat med produkter som kan lösa detta problem. Det är inte lätt, men jag är så glad att vi har några otroliga entreprenörer där ute som äntligen jobbar med detta mest intressanta problem.

Slutsats

Liksom andra materiella tillgångar – som bilar och hus – är kryptovalutor lika överförbara efter en individs bortgång. Det kan ha varit begränsade alternativ för att säkerställa ett framgångsrikt ärv av digitala tillgångar tidigare, men tiderna förändras. Plattformar som safehaven.io har gått en extra mil för att täcka sina användare, inklusive tiden för deras bortgång.

Bör kryptobörser och plånböcker skapa en bestämd plan för kryptovillor? Svaret är ett stort JA. Crypto är inte längre för Millennials och Gen Z-folket. Gen X-kohorten har också gått med i partiet. Oftare än inte är dödstiden något som ingen kan vara säker på. Därför borde vi vara beredda på sådana ögonblick. Om du är en innehavare med en förstärkt portfölj med olika mynt måste du skapa en plan som ser till att dina mynt faller i rätt händer när du är borta.